Zakaj toplotna črpalka?

Toplotna črpalka zaradi številnih prednosti in prihrankov postaja vse bolj popularna pri gradni in prenovi hiš, stanovanj in poslovnih prostorov. Preberite si zakaj!

Učinkovitost je postala vodilo, ko govorimo o industriji, zaradi česa so HVAC sistemi (za ogrevanje, prezračevanje in hlajenje) postali vse bolj popularni pri granji in prenovi stanovanjskih in poslovnih objektov. V preteklih letih so uporabniki veliko pozornosti posvečali nizkim cenam kurilnega olja in plina, medtem ko se nihče ni spraševal o energetski učinkovitosti. Poleg tega so bili v gradbeni industriji popularni objekti, ki so popolnoma ustrezali času v katerem so grajeni, toda z novimi zahtevamo po večji energetski učinkoviosti je prišlo do potreb in povpraševanju po novih strategijah in načinih za učinkovietjšo rabo energije.

Delovanje toplotne črpalke

Toplotna črpalka deluje na preprost način in dosega presenetljivo učinkovit učinek. Preprosto povedano, toplotna črpalka deluje po načelu hladilnika – le obratno. Medtem ko hladilnik odvaja toploto v prostor, toplotna črpalka preko ogrevalnega sistema v prostor prenaša energijo iz zraka vode ali tal.

Toplota, ki se izloči iz zunanjega zraka, se nato uporabi za izhlapevanje hladilnega sredstva v toplotni črpalki. Para hladiva se nato stisne, da dobimo potrebno temperaturo za različne ogrevalne sisteme.

Različni ogrevalni sistemi zahtevajo različne temperature. Radiatorsko ogrevanje zahteva temperature do 70 stopinj Celzija. Po drugi strani ima talno ogrevanje 35 stopinj Celzija. Da bi zagotovili najbolj ekonomično delovanje toplotne črpalke, je to odvisno od ustreznega ogrevalnega sistema in montaže. Toplotne črpalke lahko oskrbujejo tako sisteme talnega ogrevanja kot sisteme ogrevanja z radiatorji. Zaradi tega so primerni za tako za prenove kot novogradnje.

IZDELKI IZ OPISA